Riga, 22. svibnja 2018.

Otvorena zračna linija Riga- Split

Od 21. svibnja 2018. zrakoplovna tvrtka AirBaltic uvela je novu izravnu sezonsku zrakoplovnu liniju Riga- Split. Radi se o trećoj izravnoj liniji koja povezuje latvijsku prijestolnicu s hrvatskom obalom, nakon što je 2013. uvedena linija za Rijeku, te 2015. za Dubrovnik.

Prvi odlazak zrakoplova prema Splitu obilježen je prigodnim programom uz svečanu tortu, rezanje vrpce i pozdravne govore veleposlanice Republike Hrvatske u Republici Latviji gđe. Anice Djamić, te predstavnika uprava Zračne luke Riga i AirBaltica. Prvim putnicima su podijeljeni i prigodni pokloni u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Stockholmu i Ureda Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu. Među putnicima prvog zrakoplova za Split bilo je i 11 predstavnika latvijskih turoperatora koji odlaze na uvodno studijsko putovanje Srednjom Dalmacijom, u pratnji g. Paula Šikića, direktora Ureda HTZ-a u Stockholmu.

Predviđeno je da zračna linija Riga- Split prometuje 2 puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, a u AirBalticu su iznimno zadovoljni dosadašnjom prodajom karata ističući porast interesa stanovnika baltičkih zemalja za putovanjima u Hrvatsku.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana