Stockholm, 24. prosinca 2019.

INFORMACIJA O ODRŽAVANJU DRUGOG KRUGA IZBORA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

Nastavno na prethodne informacije Veleposlanstva o održavanju Izbora za predsjednika Republike Hrvatske, podsjećamo da će se  drugi krug izbora održati:

  • u nedjelju, 5. siječnja 2020. od 07:00 do 19:00 h

Za birače u Kraljevini Švedskoj biti će otvoreno biračko mjesto:

  • Stockholm, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske; Engelbrektsplan 2/III; 114 34 Stockholm 

Pozivaju se birači koji nisu izvršili registraciju za glasovanje u drugom krugu, a žele ostvariti svoje biračko pravo u Švedskoj, da izvrše registraciju do srijede, 25. prosinca 2019.

Registracija se može obaviti ispunjavanjem označenih dijelova priloženog obrasca, uz obvezan  potpis i prilaganje preslike važećeg identifikacijskog dokumenta (PUTOVNICE ILI OSOBNE ISKAZNICE).

            Zahtjev se potom može poslati Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Stockholmu, putem e-maila: vrhstock@mvep.hr ili telefaxa: +46 8 678 8320.  Zahtjev je moguće poslati i poštom na adresu Veleposlanstva, no zbog doba blagdana, preporučujemo da se koristi elektronska pošta ili telefax. Registracija putem telefona nije moguća. 

U istom roku mogu se vršiti i promjene, odnosno odustanak od registracije, tako da  svi birači mogu do navedenog roka provjeriti svoj upis u registar birača u Uredima državne uprave u RH, u diplomatskim misijama i konzularnim uredima RH i putem online sustava e-Građani te zatražiti izmjene eventualnih pogrešnih podataka.

             Za sva dodatna pojašnjenja, pozivamo vas da se obratite Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Stockholmu putem mobilnog telefona: +46 70 8146871 ili e-maila: vrhstock@mvep.hr.

 

ZAHTJEV ZA AKTIVNU I PRETHODNU REGISTRACIJU

 

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana